175 kroner for croissant på Gardermoen: – Nå holder det

Kilde:

Sammendrag av originalartikkelen

Hovedbudskap

Mat- og reisejournalist Helle Øder Valebrokk kritiserer de høye matprisene og det forverrede mattilbudet på Oslo lufthavn Gardermoen.

Viktigste argumenter

  • En påsmurt croissant koster 175 kroner, noe Valebrokk mener er urimelig høyt.
  • Flere spisesteder har blitt erstattet med steder som tilbyr 'bake off-skit', noe som har forringet mattilbudet.
  • Reisende har begrensede alternativer, spesielt ved F-terminalen, hvor det er vanskelig å finne brukbar mat.

Konklusjon

Valebrokk mener at matprisene og tilbudet på Gardermoen har blitt uakseptable, og at det bør være mulig å spise uten å bruke opp hele feriebudsjettet.

Standpunkt

Kritisk til høye matpriser og dårlig mattilbud på Gardermoen.

Motside - Et alternativt perspektiv

Forsvar for matprisene og tilbudet på Gardermoen

Det har vært mye diskusjon rundt matprisene på Oslo lufthavn Gardermoen, spesielt etter at en påsmurt croissant ble priset til 175 kroner. La oss se nærmere på hvorfor disse prisene kan være berettiget.

1. Driftskostnader på flyplasser er betydelig høyere

Å drive en virksomhet på en flyplass medfører høyere kostnader enn i vanlige byområder. Leiepriser, sikkerhetskrav og logistikk utfordringer bidrar til dette. Disse kostnadene må nødvendigvis reflekteres i prisene på mat og drikke.

2. Kvalitet og tilgjengelighet

Mange av spisestedene på Gardermoen streber etter å tilby kvalitetsprodukter til reisende. Selv om noen kanskje oppfatter tilbudet som 'bake off-skit', er det viktig å huske at mange reisende setter pris på rask og enkel mat før flyreisen.

3. Sammenligning med internasjonale standarder

Høye matpriser på flyplasser er ikke unikt for Norge. Internasjonalt er det vanlig med premiumpriser på mat og drikke på flyplasser, noe som reflekterer de unike driftsforholdene.

4. Valgfrihet for forbrukeren

Reisende har alltid muligheten til å planlegge og ta med egen mat hvis de ønsker å unngå høye priser. Flyplassen tilbyr også et variert utvalg av spisesteder, slik at man kan velge det som passer best for ens budsjett og smak.

Konklusjon

Selv om prisene på Gardermoen kan virke høye, er de et resultat av nødvendige driftskostnader og internasjonale standarder. Reisende har fortsatt valgmuligheter, og det er viktig å forstå konteksten bak prisene før man kritiserer dem.

Generert: 13. november 2025 kl. 09:29:05

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer ennå. Bli den første til å kommentere!

Legg til en kommentar

Din e-postadresse vil aldri vises offentlig. Du vil motta en e-post for å bekrefte kommentaren din.